Onthoudbaar

Een goed gevoel is (on)beperkt houdbaar

graduateVeel mensen weten nog goed hoe iets rook, hoe het voelde en wat voor indruk het maakte. Ook jaren na een bepaalde beleving, zijn we in staat een vergelijkbaar gevoel op te roepen. Een diploma halen, het rijbewijs, de eerste auto kopen, we halen het zo terug. In geuren en kleuren. Waar we vol van zijn, raken we van vervuld. Vanuit meerdere zintuigen beleven we iets nog een keer, onze hersenen maken vaak een vergelijkbare cocktail van hormonen aan (echt!) zodat we letterlijk de herinnering herbeleven.
Iets belangrijks en onhoudbaars willen we delen, met gepaste inspiratie. Het heet niet voor niets  in Geuren & Kleuren, dan zijn we er letterlijk en figuurlijk vol van.

Xellens biedt oplossingen om de mate van (ont-)houdbaarheid te verbeteren. Het is onze missie om u en uw bedrijf beter onhoudbaar te maken. Dit doen we door u te helpen ‘ uitstekend’  te worden, boven het denkbeeldige maaiveld. Zodat uw klanten u erkennen en herkennen. En er lang en gelukkig van zullen genieten, een klantenleven lang.

Hoe doen we dat?
In heldere en duidelijk afgebakende stappen onderzoeken en bepalen we gezamenlijk het ‘Waarom, Wat, Waar, Wanneer en voor Wie van bestaande of nieuwe concept(-en).

De basis onder een succesvol concept ligt uiteraard in de kennis over maar vooral de bereidheid om te leren en u te verdiepen in de wereld van uw huidige of toekomstige klanten.

Door u oprecht in klanten te verdiepen en op hun behoeften in te spelen, worden zij beter begrepen. En zullen uw klanten op hun beurt, het product of de dienstverlening beter onthouden. En dit weer doorgeven.
Wist u dat een goede ervaring aan 3 anderen wordt verteld. En een slechte beleving aan (minstens) 7?
Het geeft aan hoe groot de kracht van de stem van uw klant is, en hoe belangrijk de grootte van uw oren en voelsprieten als het om de beleving van uw klanten gaat.

Customer excellence verdient voortdurende aandacht; in een bestaande markt is de investering in de basisbehoeften, interesses en interpretaties van klanten of doelgroepen nooit weggegooid geld. Xellens begeleidt en traint om het niveau van ‘customer excellence’ te verhogen en te bewaken.