Quick scans

Stop de thermometer in uw klant(-relatie)

Mijn klanten zijn trouw en dik tevreden met onze producten en diensten. Deze uitspraak hoor je vaak. Vaker horen we dat klanten weglopen, ineens verdwijnen of minder vaak verschijnen en aankopen doen.
Deze contradictio in terminis kan door ons worden geinventariseerd: doe een meting naar de beleving van uw merk, producten en/of diensten en kijk wat uw klant zegt. Niet in zestien A4 vellen tellende enquêtes alstublieft, maar vraag om een Net Promoter Score (NPS) of een Customer Effort Score (CES). En het allerbelangrijkste, analyseer de data, deel waar mogelijk deze met de klanten die hieraan bijdroegen in rapportage vorm, implementeer veranderingen en kom in actie. En vergeet vooral niet de betrokken klanten te informeren!
Het gehele traject valt of staat met oprechte interesse en betrokkenheid, van alle betrokken partijen. Klanten, management, medewerkers zelfs de directe familie van medewerkers kan een doorslaggevenmd inzicht bieden in de totaal beleving.
Vanuit een Quickscan kijken we naar de volgende onderdelen:

  • Markt positie (hoe zit u in uw specifieke maaiveld, er midden in onzichtbaar of springt u er bovenuit?)
  • Waar wilt u met uw organisatie naartoe en waarom?
  • Wat maakt dat uw organisatie eruit springt, wat zijn uw bijzonderheden?
  • Hoe ziet uw klant deze unieke en authentieke eigenschappen en op welke contactmomenten beleeft uw klant dit als zodanig?
  • Hoe zien uw medewerkers de klant, houden ze van uw klanten of zien ze de klant als weg naar salaris?
  • Waar zit het gat en hoe groot is het tussen de bestaande en gewenste situatie?

Na bespreking van een de resultaten bieden we tegen een verrassingstarief een eerste 3 verbeterpunten naar voren die direct effect hebben op Klantbeleving.
Interessant voor u?