Klantbeleving

Ja,wij doen (bijna) echt alles excellent, Mevrouwtje!

“En”, vraagt Mevrouwtje Klantbeleving dan, “Komt het ook zo over?” Een eerste indruk wordt gemaakt door een combinatie van zintuigen. En dat is niet altijd zo als je had gepland of verwacht.

Klantbeleving is het geheel van subjectieve en objectie belevingsaspecten die de verwachtingen van klanten raken, overtreffen of missen. Elk bewust en onbewust klantcontact maakt deel uit van het totaal klantbeleving. In de eeuw van de klant, dienen deze contactmomenten waardevol te zijn. Ze helpen uw klanten in hun totaal bevlieg van uw product, dienst of merk.
Waardevolle klant-contactmomenten, daar gaat het om. En elk contact telt mee, elk beeld, verhaal en elke aanbeveling of afrader maken het beeld rondom uw merk en organisatie.
Klanten zijn net mensen, bijna net zoals u/jij. Want wanneer heeft u iets over een bedrijf met een ander gedeeld? En hoe?
Voor wie nu “Oh jee” denkt, lees rustig verder.

Total Customer Experience (klantbeleving)  wordt ook nog eens bepaald door alles wat onze zintuigen prikkelt (visus, audio, geur, kleur, personeel en hun betrokkenheid, sfeer, ambiance). Klantbeleving begint vanaf het eerste contact, waarna alle vervolg-indrukken meetellen.
Voor wie nu “Oh jee” denkt, lees rustig verder.

Stelt  u zich eens voor, hoe het is om uw huidige klanten beter te kennen, beter te bedienen, beter te snappen wat hen beweegt bij u te blijven/of meer met u te doen. Beter te kunnen inspelen op hun verachtingen en in klantbeleving juist op specifieke punten te overtreffen? En dat uw klanten dit vervolgens delen met hun omgeving. Zodat de Domino van klantenbinding begint en uw klanten uw Sales Force buiten uw eigen bedrijf vormen? Yes please..?! Het kan!

Xellens doet niets liever dan u hierbij met kennis, kunde en passie te helpen.

Klantbeleving; de richtingaanwijzer voor groei
Klantbeleving is een bewezen indicator voor groei van omzet en populatie van bestaande en nieuwe klanten. Heeft u geen idee wat uw klanten bij u voelen of willen voelen? Deze mensen hebben de keuze voor uw diensten, bedrijf en merk al eerder gemaakt.  Mensen maken vaak keuzes, om wel bij u en niet bij uw concurrent te komen.  Terugkomen op een eerder gemaakte keuze is voor niemand echt mnakkelijk. Immers, we hebben toch ooit een goede keuze gemaakt? We zijn toch allemaal graag een ‘Good Boy & Good Girl’?

Het kan om die reden waarschijnlijk zijn, dat op dit moment uw “beste” klanten minder tevreden zijn dan u zou willen. En dat zij wachten tot er een betere propositie (leverancier) opduikt. De andere mensen in de directe omgeving van deze klanten zijn hierbij het meest doorslaggevend als het gaat om het maken van een andere keuze voor een andere leverancier.
De beste klant die nu veel omzet genereert, raakt u mogelijk kwijt als de totale Klantbeleving van uw Werk & uw Merk niet matchen.
Als het rammelt, of met mooie woorden, als het niet niet congruent is, dan is de stem van anderen luid en goed verstaanbaar.
Ze zullen uw klanten motiveren te vertrekken en de nieuwe stap te wagen (net als zij). Vaak via de achterdeur.

De kracht van tevreden klanten
Een goed gevoel geeft ook zo lekker door! Positieve klantbeleving manifesteert zich in loyaliteit, professionaliteit en imago. Goede klantbeleving maakt van bestaande klanten fans en uiteindelijk ambassadeurs. Want een onthoudbaar goed gevoel, dat gun je een ander ook.

Maak van dienstverlening, van een organisatie een verzamelpunt van positieve ervaringen. Zelfs klachtenafhandeling is een uitstekende kans ombogen dat maaiveld uit te springen en uw klanten een goede (lees: onthoudbare) ervaring te bezorgen.
En dat die blijft hangen, dat is zeker.

Being different is all about excellence, being remarkable is all about Xellens