Proces

Salesproces; stap voor stap naar een nieuwe dimensie.
Van klantgericht naar klantbeleving

Mevrouwtje Klantbeleving creëert graag met u mee!

Mevrouwtje Klantbeleving creëert graag met u mee

Uw sales organisatie is uiteraard excellent en van wereldklasse, toch?

Minder dan 8% van de sales organisaties wereldwijd wordt gerekend tot de top.  Dat betekent dat de kans groot is, dat indien u niet benaderd bent voor een prijs, u tot de resterende 92% behoort.
Het geheim van die 8% zit hem in de combinatie van excellente inhoud (de boodschap) en een excellent proces.
Een verbetering van het salesproces leidt vaak tot meer inzicht in het potentieel van prospects en bestaande klanten en de winstgevendheid van klanten.
Maar worden dit de meest trouwe fans, waar elke organisatie in deze tijd zo’n behoefte aan heeft?

Xellens verzorgt herinrichting of bijsturing van uw salesproces met de ‘klant’ centraal om uw sales organisatie sneller bij de kopgroep van die 8% Wereld Klassers te krijgen.

Hoe ziet uw klanten-portefeuille eruit, wanneer was uw laatste effectiviteits-analyse/doelgroepen-analyse, is uw sales-flow nog actueel, hoe gaat u om met informatie-planning en -vastlegging, hoe doen uw sales hun territory-planning, hoe meet u sales force effectiveness en wat zijn de elementen die u ’s nachts uit uw nachtrust halen?
Stelt u zich eens voor dat uw dashboard groener dan groener naar u toe lacht, uw sales geïnspireerd de deur uitvliegen conform het super proces en optimaal hun tijd besteden met de juiste boodschap op de juiste plek en het gewenste resultaat.
En dat uw klanten dat merken en dat ze meer bij u kopen. En vaker.
En hoe gelukkig u daarvan wordt. En uw baas ook, en die zijn vrouw (ook).
Xellens helpt u hierbij. Xellens kent Sales en houdt van Sales. We  bereiken vaak veel in relatief korte tijd vanuit een meer dan 20 jaar lange Sales Ervaring. We kennen het speelveld binnen Corporates, Multinationals, maar ook locale grootheden en overheden. Vanuit verschillende hiërarchische perspectieven.
We weten dat van buitenaf altijd makkelijker lijkt te implementeren dan het in de praktijk is.
Ons voordeel is voor u is, dat wij als buitenstaanders kunnen en mogen duwen en soms ook trekken.
Ook aan de gevoeligheden, op een steunende en gerichte manier.  Met als de klant (in- & extern) als stralend en leidend middelpunt.
Waarna u als 100% Sales Manager doorgaat met inspirerend leiderschap en oogsten. Geen slecht vooruitzicht toch?

Gebruik klantbeleving in het proces

Luister naar de stem van de klant, ook al is dat soms eng en confronterend. Een klant en ook een medewerker wil graag met u meebouwen, mits hij of zij zich serieus genomen voelt. En daarmee doet u geen eenmalig onderzoekje, maar is er een proces nodig waarin elk klantcontact-moment op elke mogelijk multi-channel contactpunt) gebruikt wordt voor een waardevol contactmoment.
Dat geldt voor een Business-to-Consumer omgeving, maar zeker ook voor Business-to-Business (to C) omgeving. Want we zijn allemaal mensen, met mogelijkheden en ervaringen. En elk moment weer met de kans om een fan en ambassadeur te creeëren of zelf te worden.

Luisteren naar de stem van de klant, de eerste stap naar waardevolle co-creatie die loont en altijd smaakt naar MEER!