Training

Je bent altijd op tijd om iets te leren

Customer Excellence bereikt u door te blijven uitdagen. Uw klant, uw medewerkers en uzelf.

Customer Excellence bereikt u door te blijven uitdagen. Uw klant, uw medewerkers en uzelf.

Onze hersenen zijn in staat om te blijven leren. Vergelijk ze met spieren, maar dan wel met hele slimme spieren. Eenmaal een kunstje geleerd, betekent een duidelijke ets op de plaat. Een patroon dat doorwerkt zodra een vergelijkbare situatie zich voordoet. Handig, het bespaart nadenk- en verwerkingsenergie en snelheid.
De keerzijde is, dat wat eenmaal is aangeleerd, duurt minimaal 21 dagen voordat we onze hersenen op andere gedachten kunnen brengen.
Mensen die langer hun hersenen hebben gestimuleerd, hebben een grotere kans op een langer, gezond en ‘hersentechnisch’ fit leven.
Zaken zoals het leren van een vreemde taal kunnen ook op latere leeftijd, minder snel dat dat een kind dat doet. Maar dat geldt voor meerdere zaken waarin jeugdigheid gelijk staat voor vlot.

Het verschil tussen kind en volwassene in het leerproces?
Het kind doet het geleerde gewoon, probeert uit, maakt fouten en leert terwijl de volwassene mogelijk ‘falen’ uit de weg gaat. Niemand (die wij kennen) heeft leren fietsen uit een boekje! Als we buikpijn hebben omdat we iets engs of spannends tegemoet gaan, dan staan we op het punt iets te leren. Omarm buikpijn, zweet en blozende wangen en leer iets nieuws.

Kom (beter) uit de verf

Leren kan op verschillende manieren. Xellens biedt trainingen aan individuen, groepen, op maat, in company, cyclisch of éénmalig. Bij al onze trainingen zijn verschillende belevingsaspecten toegevoegd. Een beleving/ ervaring blijft je bij en is makkelijker oproepbaar dan pure theorie uit een boek. Wij brengen elke training op creatieve, opvallende en onthoudbare wijze in overleg met onze opdrachtgevers. Door in de training de theorie direct in de praktijk te brengen, is de kans van later weer toepassen vele malen groter.
Zoals een wijze heer (Benjamin Franklin) al zei: “Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn”.

“Verfrissend, verassend en erg effectief. Ik gebruik echt dagelijks wat ik toen heb geleerd!”.
Dergelijke reacties ontvangen we regelmatig, direct en ook via via. Vaak ook nog jaren later!
En daar leren wij dan weer van, elke dag weer.