Waarom Klantbeleving?

Mevrouwtje Klantbeleving vertelt wat ze beleeft

Waarom „Het Waarom” zo belangrijk is, ook voor Klantbeleving

Zelfs als ik U zou willen helpen, dan kan dat niet hier. Helaas. En, Mevrouwtje Klantbeleving, dat weet ik ook niet waarom we dat hier zo doen. Maar zo doen we dat hier nou eenmaal. Ik sta er ook niet achter, maar ik kan er niets aan doen, al zou ik dat willen. Helaas.” 

Vooral dat twee maal „Helaas”. dat doet het hem. Dat zorgt ervoor dat je als klant in plaats van met een mens, een medewerker, een menselijke vertegenwoordiger van een merk, ineens het gevoel hebt met een onwrikbaar en complex instituut te maken hebt. In plaats van met een klantvriendelijke organisatie, waar je je zo welkom voelt…

Waarom is het Waarom nou zo belangrijk? Waarom werken onze hersenen zelfs beter, leren ze sneller en kunnen ze zich beter verplaatsen in andere perspectieven als het Waarom helder is?
Acceptatie van feiten wordt voor een groot deel bepaald door de acceptatie van de reden Waarom.

Stel je je eens voor, dat bij alle mensen van product- en diensten leveranciers alle mensen waar je contact mee hebt,  het Waarom zouden begrijpen en zouden kunnen vertalen aan jou, als een van hun welkome klanten. Op een onhoudbare, trotse manier, die zelfs waarde toevoegt. Ongeacht de consequenties, mogelijkheden en onmogelijkheden van het Waarom?

Daarom: de Bermuda driehoek van Klantbeleving
De Bermuda driehoek van Klantbeleving bestaat uit een driehoek met drie gelijke zijden. Elk hoekpunt staat voor een ander perspectief; dat van medewerker, klant en van de organisatie. Heeft u als medewerker wel eens diensten afgenomen van uw eigen werkgever? Is uw antwoord JA, dan weet u dat dat perspectief al heel erg anders is. En bent u op een verjaardag wel eens aangesproken als „het bedrijf X-jouw werkgever”  omdat daar een nare ervaring bij was opgedaan? Dan weet je ook dat dat perspectief een ander gevoel oproept. Zo kan ieder mens per week verschillende gevoelens vanuit de Bermuda driehoek oproepen en beleven. Als medewerker, als klant en ook als de organisatie. Soms zelfs meerdere keren per dag. En het leven vanuit deze driehoek vraagt om elasticiteit en veerkracht? En hebben we die?

Het begrijpen van het Waarom van het bestaan van elk bedrijf, de drijvende kracht en de vertaling ervan in werkwijzen en focus, maakt dat vanuit alle drie de perspectieven er een helderder beeld ontstaat.

En wat zou het schelen, als we als klanten te maken hebben met mensen die trots en fier zijn op het bedrijf waar ze werken, de producten en diensten die ze leveren en achter de filosofie (het Waarom) staan. Als een betonnen huis, niet als een gammel schuurtje?

Veilig door de Bermuda Driehoek van Beleving
Ik daag jullie uit, klantbelevers, laten we hier eens een klein onderzoekje naar doen, te beginnen in onze eigen onderneming of het bedrijf waar werkzaam zijn.

Om zo te toetsen hoe goed wijzelf en onze mensen de basis kennen en voelen. En of en hoe zij die kunnen uitdragen. Vol trots vanuit de verschillende perspectieven?

Doen jullie mee? Mevrouwtje bedankt jullie bij voorbaat al beleefd voor het delen van alle ontdekkingen en verrassingen. Gericht op het Waarom! Verander klantbeleving en begin bij jezelf!

Veel plezier en wil je meer weten, volg Mevrouwtje op Facebook, beleef het mee!

www.facebook.com/Marianellens-Mevrouwtje Klantbeleving