Hoezo van oranje naar groen? Ik ben toch over….

In Nederland zitten de Orange to Green workshops er al op. Hoe vonden onze collega’s het en wat hadden ze eraan? Wij gingen op onderzoek uit en vroegen een paar medewerkers, managers en natuurlijk de trainer Marian Ellens om een reactie.

“Eerst was ik sceptisch, hoezo naar groen ik was toch al groen toen ik overging naar CBRE. De workshop heeft me wel inzicht gegeven dat er ook onderdelen zijn waar we niet aan gedacht hadden en waar we wel aandacht aan moeten geven. Aangezien de organisatie van de workshops in goede handen was van Marian Ellens, kijk ik er uiteindelijk echt positief op terug”.

“Mijn eerste indruk van de workshops is positief. Je wordt aan het denken gezet over dat de wereld wel veranderd is. Ik vond het leuk en leerzaam ook om te zien hoe andere collega’s staan in deze verandering. Wat ik heb geleerd is het omdenken dat we nu leverancier zijn maar ook nog de klant als ING hebben waardoor je altijd een mix moet houden van Orange tot Green”.

Trainer Marian Ellens over de workshops:

Wat vind jij als trainer van het verandertraject waar we mee bezig zijn?

“Veranderen is uitputtend; het kost veel energie om je gedurende langere tijd te beheersen en nieuwe zaken te leren. Ik ben er trots op dat ik vanuit Xellens ook aan dit proces een bijdrage mag leveren, vooral aan de ‘soft-side’, de menselijke kant. Het is makkelijk gezegd ‘as is.’ en CBRE heeft in een vroeg stadium erkend dat de menselijke kant van veranderen voor velen verre van ‘as is’ is. Wat de sessies bieden is een klankbord, een moment waar je los van je dagelijkse werkzaamheden even vanaf een afstandje naar het organisatie- en het eigen persoonlijke proces van Verandering mag kijken. Verbondenheid met elkaar, luisteren naar elkaar en leren van en met elkaar; dit zorgt voor meer verbinding juist ook in een Transitie”.

Hoe kan jij ons daarbij helpen en hoe helpt de workshop daarbij? 

“De workshops zijn interactief en dynamisch opgezet. Er is een combinatie van theorie en praktijk, die ervoor zorgt dat deelnemers regelmatig uit hun dagelijkse context komen. De links naar de dagelijkse context leren ze naderhand weer te maken en je ziet soms letterlijk kwartjes vallen en lichtjes gaan branden. De theorie alleen zegt door de bank genomen niet genoeg,  mijzelf persoonlijk doet theorie alleen ook weinig. Pas als je er in de praktijk iets mee gedaan hebt, vallen de kwartjes en onthoud je de principes van die inhoud veel beter. Dat maakt ze meer toepasbaar, en we hebben ‘fun & leren’ direct gecombineerd”.

Tips?

“Vraag het en deel de antwoorden met mensen die deze vragen ook hebben. Vanuit nieuwsgierigheid en een positieve mindset bereiken we zoveel meer dan vanuit weerstand. Je eigenwaarden zullen een link maken naar de CBRE waarden, wellicht passen ze beter bij je dan de ING waarden, maar misschien ook niet.

Geloof in jezelf en door de workshops weten we allemaal: “It’s kind of Nice to do the impossible (Walt Disney)”. Ik ben erg onder de indruk van de kracht, inventiviteit en de passie van velen en de mooie eerste stappen die gezet worden. Veranderen houdt niet op na dit cultuurprogramma, maar met eigen inbreng en passie, veranderen we in stappen met elkaar van Oranje naar Groen. Dus “ Keep Trusting – Engaging & Transforming!”.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.