Foto: Hans Hiltermann

May The Force be with you

door | mei, 2019

Wat denk je dat jouw ouders voor je wensten toen je werd geboren? Liefde, gezondheid, geluk om een ​​lang en gelukkig leven te leiden. Wat we wensen voor onze eigen (klein-) kinderen, is hoogstwaarschijnlijk vrijwel hetzelfde.

Sommige ouders zouden het misschien anders willen, maar de meeste pas-geboren ouders wensen een nog beter leven voor hun kinderen dan dat zij zelf hebben gehad. Ik deed – doe precies hetzelfde; Ik wil voor mijn getalenteerde zoon Koen (17), het best mogelijke voor een gelukkig leven.

Kijkend naar ons eigen leven nu, in welke mate werden we gevoed door de beste wensen van onze ouders; steunden die ons in het bereiken van onze eigen dromen, of deden hun wensen ons zelfs op het juiste moment belemmeren. Zoals door ons te dwingen hun dromen te realiseren in plaats van onze eigen?

I did it my way

Het vinden van wat je beweegt, wat je in leven houdt, wat echt belangrijk voor je is, is een reis die we allemaal in ons eigen tempo maken. Sommigen zullen vanaf het begin weten wat het doel van hun leven is. Anderen zijn er mogelijk langer naar op zoek; niet in staat nog om die gerichte helderheid in een vroeg stadium te hebben.

Maar uiteindelijk zal het gebeuren. Je passie voor iets verlicht je ziel, moedigt je hart aan, versterkt je discipline en maakt het onmogelijk om je af te leiden van je eigen doel.

Koen deed dit; zoals zijn leraren vaak op school zeiden: “Koen heeft zijn Startknop nog niet gevonden”. Maar nu sinds enkele maanden, weet hij waar die zit voor hem. Zijn hele leven is veranderd, hij is geïnspireerd, hij streeft naar ‘Excellence’ en mist geen enkele gelegenheid om beter te worden in wat echt belangrijk voor hem is. Zijn tempo was misschien niet mijn tempo, hij vond zijn eigen weg op zijn eigen manier.

Goede beslissingen

Zijn we niet allemaal geworden wat we uiteindelijk besloten te zijn, vanaf het moment dat we onze bestemming en onze weg vonden? De keuzes die we hebben gemaakt, definiëren ons en bepalen elke volgende stap naar onze bestemming. Na veel uitprobeersels, tests en gemaakte fouten, hebben de meesten van ons de trend in oorzaak en gevolg gevonden. Als wat we doen echt belangrijk voor ons is, komen we op het goede spoor. Als beslissingen goed aanvoelen, dragen ze logischerwijs bij aan onze reis als oorzaak en gevolg.

Onze eigen ‘Kracht-Force’ is sterk

Voor hen, die nog steeds op zoek zijn, nog steeds zoekend naar trends in oorzaak en gevolg, wens ik jullie alle vertrouwen en moed om jullie reis in jullie eigen tempo te volgen. Motivatie buiten je eigen ‘Force’, is en blijft letterlijk een buitenstaander. Alle dromen en de beste wensen van anderen kunnen in zekere mate van invloed zijn, maar je ware kracht ligt in je eigen innerlijk. Luister naar deze Force, misschien met je ogen dicht, zoals mijn zoon Koen deed toen hij nog een kleine jongen was en vind je bestemming. Doe het op jouw manier. “Because the Force is very strong, it is”. Aldus Yoda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.