Spring er eens uit…

door | april, 2019

Heb je je eigen, privé ochtendritueel? Misschien denk je: douche, koffie (liters), kinderen naar school brengen, partner kussen, ontbijt, auto in en daar gaan we. Hoe je jouw dag begint, bepaalt de vooruitgang die je op die dag zult boeken. Sinds ik een ochtendritueel op maat begon, zijn mijn dagen alleen maar beter geworden. Ik ben elke ochtend volledig ‘klaar’ om eruit te springen en het te DOEN! En aan het eind van de dag is het klaar.

Heb je ooit het gevoel dat je in een soort hamsterwiel de dag doorkomt?

Alsof je geleefd wordt door de tijd? Dat veel van je dagen hetzelfde zijn? De meesten van ons beginnen elke dag op dezelfde onbewuste manier.. In de trance van elke dag, hoe denk je dat dit je beïnvloedt in je vermogens om alle lessen die je tegenkomt, te absorberen? Als je succesvolle mensen vraagt ​​waarom ze zo succesvol zijn geworden, is een van hun geheimen vaak hun ochtend ritueel. Tony Robbins begint met meditatie, sommige atleten met affirmations. Hoe je de dag ook begint, zolang het een bewuste start is, zal het je helpen je focus tijdens die dag te verbeteren om je doelen te bereiken. En hier gaan we: dagelijkse mindset-rituelen, dagelijkse doelen en dan de dagelijkse eindresultaten.

Mindset-rituelen, doelen en resultaten

Sinds zes maanden ben ik een nieuw Ochtend Ritueel begonnen. Mijn focus is nog nooit zo scherp geweest, mijn bedrijf is nog nooit zo snel gegroeid en mijn vermogen om tegen dingen op te hikken en/of uit te stellen is nog nooit zo laag geweest als vandaag. Dit was een lange leerweg. Ik begin nu elke dag met 15 minuten meditatie en vervolgens 40 affirmations, die ik elke dag noteer, een vrolijk lied in de douche met het thema van die dag en dan echt: “Ik kan niet wachten om eruit te springen en te beginnen”. Om mijn dagdoelen te bereiken. En niets kan me tegenhouden.

Kies voor een ‘Go Get It’ instelling

Als je wilt ontdekken welk ochtend ritueel voor jou werkt, is het zaak daar een geschreven verslag van bij te houden. Hoe kun je zien wat voor je werkt en wat niet, als je geen geschreven record bijhoudt om te analyseren wat in jouw voordeel werkt om het voor jou te laten werken? En overtref jouw eigen verwachtingen en beperkingen.

Heb ik dit zelf bedacht? Nee! Ik heb geluisterd naar iemand die mij heel dierbaar is. Ik heb echt geluisterd. Ik probeerde het, ik faalde en nu oogst ik alle vruchten die daarmee gepaard gaan.

Dit is hoe training, feedback, consultancy zou moeten werken. Elk pijnlijk advies, elke belediging, elke dure vorm van consultancy is alleen van waarde als je het zelf probeert, naar jouw smaak aanpast en dan echt toepast.

Je hebt de keuze om van elke dag optimaal te leren; zowel persoonlijk als professioneel. Zoals L’Oreal stelt: “Je bent het waard”. Profiteer van elke dag, die rijk is aan een schat van lessen, door hem waardevol te starten. En spring er eens uit, alsof er geen morgen is.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.