Verander van perspectief

door | juni, 2019

De waarheid, de absolute waarheid en niets dan de waarheid?

We hebben deze zin waarschijnlijk vaker gehoord; in een tv-serie, in boeken die we lazen en in rechtszaken. Mijn gedachte is vaak: is er maar één waarheid? En zo ja, hoe vaak interpreteren we en begrijpen we deze ene waarheid verkeerd?

Als iemand begaafd is met een talent, is hij dan echt begaafd?

Als iemand een handicap heeft, is hij dan echt gehandicaped? Als we zonder ledematen worden geboren, zijn we dan ongeschikt en minder ‘geschikt’ dan mensen met ledematen? Is een handicap een absolute waarheid, zoals een talent?

Onlangs ben ik diep geraakt door twee jonge Franse mannen (studenten) Thomas Bardin & Adrien Cezanne die deze zomer 1.500 kilometer door Europa zullen fietsen, om de up-side-down ‘waarheid’ over een Autisme te verspreiden.

Het doel van hun tour is om een ​​nieuw licht op Autisme te zetten; om het ‘ondersteboven’ te benaderen als een talent in plaats van als een handicap.

Hoe mensen met Autisme waardevol en significant kunnen bijdragen in het algemeen en ook in het bedrijfsleven. En hierbij soms zelfs meer ‘bekwaam’ zijn dan mensen zonder Autisme.Soms zijn er twee jonge mannen nodig om een ​​beweging te starten; om ons te inspireren om andersom te leren denken.

In mijn persoonlijke leven ben ik gezegend om omringd te zijn door een aantal mensen met verschillende vormen van Autisme. Dankzij hun manier van kijken, luisteren en de wereld te ervaren, heb ik zoveel meer geleerd. Dankzij hen konden we, in samenwerking, meer verschillende aspecten zien waar we op een of andere manier blind of doof voor waren. Echt begrip betekent begrijpen voordat je begrepen wordt. Dus in antwoord op mijn eerste vraag: is er maar één waarheid? Ik denk dat we in veel gevallen kunnen stellen dat dat niet zo is; dat we met respect en integriteit kunnen proberen de dingen anders te zien en te profiteren van alle talenten die we kunnen delen.

Persoonlijk ben ik zeer geinspireerd door de toewijding van deze twee magnifieke jongemannen, die hun talenten inzetten om anderen te informeren en anders te leren kijken naar Autisme. Lees meer over hen (Viavelum) op https://www.viavelum.com of volg hun reis op https://www.facebook.com/Viavelum-326416391095894/

Er is misschien één menselijke waarheid; het is die van puur respect, pure liefde en dito geloof dat we samen meer kunnen bereiken. Misschien hebben we soms gewoon twee Franse jongemannen nodig om ons dat ondersteboven te laten zien.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.